imsi.png

Beskyttelse

mot IMSI-fangere

Hvilken risiko representerer IMSI-fangere?

IMSI-fangere er falske basestasjoner

IMSI er identiteten for mobilabonnementer. En IMSI-fanger, eller IMSI-catcher, er en enhet som brukes til å avlytte mobilkommunikasjon ved å bryte inn i kommunikasjonen mellom mobilen og basestasjonen. Det er altså en falsk basestasjon som benyttes til mellommann-angrep (man-in-the-middle-attack).

 

Den billigste varianten kan man kjøpe på nettet for mindre enn 200 amerikanske dollar, mens de mest avanserte koster flere hundre tusen dollar.

 

De siste årenes avsløringer om overvåkningsprodukter, bekrefter at overvåkning av smarttelefoner kan hente ut informasjon på din telefon, inkludert det å kunne aktivere mikrofonen og kameraet for å kunne tyvlytte.

Denne videoen fra Aftenposten forklarer overvåkingen

Finansdepartementet advarer mot IMSI-fanger

IMSI-fanger.png

I en artikkel i VG 12. mars 2021 skriver VG om Finansdepartementet, som advarer ansatte mot mobilovervåking.

– Det er riktig at vi har avdekket aktivitet fra en falsk basestasjon som ligger i vårt nærområde. Det har gått ut et varsel om dette til de ansatte i Finansdepartementet og Etikkrådet fra vår IKT-sjef, sier kommunikasjonssjef Therese Riiser Wålen til VG. 

 

Grunnen for at Finansdepartementet oppdaget denne trusselen er at de benytter Rosberg IMSI-fanger-beskyttelse. Denne varsler når slike basestasjoner oppdages.

Vi er stolte av vårt bidrag til å sikre finansdepartementet og oljefondet mot spionasje.

Vil du beskytte din bedrift mot falske basestasjoner?
Sjekk ut Rosberg IMSI-fanger-beskyttelse

Fake celltowers - protection by Verji SMC

Om du ønsker å sikre din bedrift mot de overvåkingsfarene som falske basestasjoner representerer, slik Finansdepartementet har gjort, kan vi hjelpe deg! 

ROSBERG IMSI-FANGER-BESKYTTELSE brukes til områdesikring mot falske basestasjoner. Vi setter ut sensorer som beskytter ved å varsle nøkkelpersonell når IMSI-fangere oppdages. På den måten kan bedriften gjøre nødvendige tiltak for å sikre at informasjon ikke kommer på avveie. Rosberg kan også bistå med dypere analyse av hendelsene.

For mer informasjon eller bestilling, ring Odd Helge Rosberg på tlf: + 47 932 16630